KLM_32727_7_1_DS_5294.jpg

Titelsida i färg av Jenny Nyström till Kring granen och brasan 1918. Det är vinter, snö och ljust ute. En pojke står ute i skogen med en yxa i händerna till vänster på bilden. Han är avbildad framifrån och han tittar nedåt. Han är klädd i en vit mössa med ett röd- och vitrutigt brätte, mörkblå jacka, bruna byxor och svarta stövlar. Han hugger en julgran med en yxa. Till höger står en flicka. Hon är avbildad i profil med ansiktet vänt åt vänster. Hon har en röd mössa med två tofsar, brun kappa, röda vantar, blårandig kjol eller klänning, mörka strumpor och bruna skor. Hon viker undan en gren för att pojken skall komma åt att hugga. Runt barnen står snötyngda träd. Till vänster i snön står en kälke. Himlen är orange.