KLM_32727_79_sid3_DS_11917.jpg

Illustration till En glad julafton, av Amanda Sevaldsen. Ur Kring granen och brasan 1918, sid 3. Det är vinter snö och ljust ute. Fyra pojkar springer väg ut från ett hus. Den första pojken bär en mörk mössa, mörk jacka, knäkorta byxor och stövlar. Pojken som kommer efter han en skärmmössa, halsduk, mörka jacka, knäkorta byxor, strumpor och skor. Den tredje pojken bär också en mörk mössa, jacka och byxor. Den minsta pojken springer sist. Han har en mössa med öronlappar, tröja, vantar och byxor. En hög snövall kantar gången de springer på. En svart hund springer före dem. Dörren till stugan är öppen. Till vänster syns ett fönster med fönsterluckor. Till vänster om stugan (torpet) står en ekonomibyggnad. På gaveln sitter en kärve. Kring kärven flyger fåglar.