KLM_44063-23_sid58-2.jpg

Illustration ur God Jul - svenska jultraditioner på helgkort från förr av Anders Neumüller, sid 58. I ett öppet fönster står en flicka med långt blont hår och röd kortärmad klänning. Hon håller en vit pappersstrut i ena handen. I den andra har hon fågelmat. Bredvid henne står en blond pojke med sjömansjacka. På fönsterbrädan ligger fågelmat. Några fåglar, domherrar flyger till flickan för att hämta maten. I en buske utanför fönstret sitter en fågel och tittar på. I fönstret hänger en tunn grön gardin.

Kalmar läns museum 2020