KLM_32727_103_DS_11840.jpg

Titelsida till Vinterny 1908. Omslagsbild i färg av Jenny Nyström. Det är vinter och det snöar ute. En ung kvinna med blont uppsatt hår, blå hatt, blå jacka, vit pälsstola, mörk kjol och bruna handskar bär ett paraply mot snön. Hon har några inslagna paket (julklappar) i ett snöre i handen. Vid hennes sida går en ung flicka med långt blont hår. Hon har en svart rosett i håret, svart mössa med texten Svea, röd jacka och svart kjol och svarta strumpor. Hon bär också en julklapp i handen. Framför dem springer en brun liten hund. Motivet är jugendinspirerat.