KLM_32727_103_DS_11840.jpg

Titelsida till Vinterny 1908. Omslagsbild i färg av Jenny Nyström. Det är vinter och det snöar ute. En ung kvinna med blont uppsatt hår, är klädd i en blå hatt, blå jacka, vit pälsstola, mörk kjol och bruna handskar. Hon är avbildad i profil med ansiktet vänt åt vänster. Hon är ute och går i snön från höger till vänster på bilden. Hon bär ett paraply mot snön. Hon har några inslagna paket i ett snöre i handen. Vid hennes sida till höger går en ung flicka med långt blont hår. Hon har en svart rosett i håret, svart mössa med texten Svea. Hon bär en röd jacka, svart kjol och svarta strumpor. Hon har också en julklapp i handen. Hon tittar mot betraktaren. Framför dem springer en brun liten hund. Motivet är Jugendinspirerat.