KLM_32727_78_sid3_DS_11912.jpg

Illustration till Affärsmannen på Sirilund av Amanda Sevaldsen. Ur Kring granen och brasan 1916, sid 3. I ett rum vid ett bord sitter en fem personer. Till vänster sitter en man med mörkt hår, glasögon, mustasch, vit skjorta, svart slips och mörk kostym. Bredvid honom sitter en liten pojke klädd i en ljus skjorta med sjömanskrage. Till höger om pojken sitter en kvinna med uppsatt hår och vit blus. Till höger om kvinnan sitter ett barn till en flicka?, till höger om flickan sitter en ung mörkhårig man med vit skjorta, mörk fluga och mörk kostym. Bordet är dukat med en kaffeservis. På bordet står en vas med påskliljor. Över bordet hänger en lampa. Mot väggen bakom flickan och kvinnan står ett stort väggskåp. Till vänster om skåpet hänger en tavla. Snett bakom pojken finns en dörr. Under motivet står Aldrig har då far varit så retsam som ikväll, tänkte Hans Jörgen.