KLM_32727_4_1_sid2_DS_11874.jpg

Vinjettbild till Julkvällen av J. B. Gauffin. Ur Kring granen och brasan 1915, sid 2. Motivet består av två delar Längst till höger är det vinter och snö ute. Människor är på väg till kyrkan till julotta. Mittenmotivet. I ett rum sitter en kvinna med uppsatt hår och lång klänning. Hon sitter med ryggen mot betraktaren och spelar piano efter noter. Till höger om henne står en liten pojke med mörk sjömanskostym med sjömanskrage. Vid hans sida till höger står en liten flicka med långt ljust hår. Bakom henne står en man och lyssnar. Längst till höger sitter en äldre kvinna med en hätta på huvudet i en fåtölj och tittar på en julgran som står längst till vänster. Den är dekorerad med tända julgransljus och girlander. Bakom henne sitter en äldre man på en stol. Ett bord står mellan dem. På bordet står en vas med blommor. På motivet längst till höger är det vinter och snö ute. Några människor går förbi några hus med snö på taken.