KLM_32727_4_1_DS_5291.jpg

Titelsida i färg av Jenny Nyström till Kring granen och brasan 1915. Det är vinter, snö och ljust ute. En ung kvinna med långt blont hår, gul mössa med grön kant, gul jacka med gröna detaljer, långa gröna vantar, brun kjol och bruna kängor sitter på en spark (sparkstötting) och åker ute på en is. Hon håller i en snöre som går till sparkens framkant. I knät bär hon inslagna paket (julklappar). En ung man med röd mössa med röd och blårutigt brätte, mörkblå tröja och mörka byxor åker skridskor medan han skjutsar på sparken. Till vänster snett bakom dem syns en bro. På bron springer en häst. Han fraktar julgranar. En man i mörka kläder håller i tyglarna. Bakom bron syns bebyggelse. Himlen är blå.