KLM_29363_DS_11829.jpg

Titelsida till Kring granen och brasan 1902. Det är vinter, snö och ljust ute. En pojke med blå dubbelknäppt jacka, huva på huvudet, röda vantar, mörka byxor och mörka stövlar är ute i snön och går från höger till vänster. Han är avbildad i profil och bär en gran på ena axeln. Till höger, med ryggen mot betraktaren, står en pojke med en grönrutig mössa med röd tofs, röd halsduk, röda vantar, grå jacka och grå knäkorta byxor samt mörka strumpor. Han bär julklappar i ena handen och vinkar med den andra till några barn som åker på en kälke ned för en backe. Till vänster om pojken med granen går en flicka med röd toppig mössa med vit pälskant, grön kappa, gröna vantar, mörka strumpor och skor. Hon bär julklappar under ena armen och en trearmad ljusstake i den andra handen. Ljusstaken har en gul bottenplatta och är dekorerad med röda och blå band. Mellan flickan och pojke med granen hoppar en liten svart hund på bakbenen. Till vänster syns en liten röd stuga. Bakom stugan syns en tät granskog. Himlen är orange.