KLM_32738_189_sid14_DS_12074.jpg

S/v Vinjettbild till Kamraten av Daniel Fallström. Ur Jultomten 1907, sid 14. Det är sommar ute. Några barn sitter i en roddbåt som heter Kamraten och åker på en sjö. Flickorna som sitter i fören bär mössor på huvudet, klänningar och blombuketter i händerna. Framför dem sitter en äldre flicka med ljus mössa, hatt, ljus klänning och ror. Hon tittar på betraktaren. Framför henne sitter en pojke med en skärmmössa på huvudet. Han bär en jacka och han tittar också på betraktaren. Vid hans sida sitter en mindre pojke. Framför sitter ytterligare en mindre pojke med mössa och skjorta med sjömanskrage. Han håller i ett rep och lutar en armen över båten. I aktern sitter tre flickor. En av dem håller upp en blombukett i luften. Till höger växer vass eller sjögräs.