KLM_32727_77_DS_5298.jpg

Titelsida till Julstjärnan 1922. Det är vinter, snö och ljust ute. En flicka med brun mössa dekorerad med blå och bruna meanderslingor på brätte, brun halsduk med samma mönster som på mössan nedtill, blå vantar och grön kappa, mörka strumpor och skor. Hon står på ett par skidor och tittar på betraktaren. Hon bär stavarna i händerna. Bakom ryggen på henne till höger står en stor brun och vit hund. På bådar sidor om staketet (gärdesgården) som synens bakom henne växer höga granar med snötyngda grenar. Bakom staketet med en öppning i mitten uppe till höger på bilden syns några röda trähus. Himlen är blå med grå moln. Solen skiner på flickan och hunden.