KLM_32738_14_mitten_DS_5730.jpg

Sista paret ut. Akvarell. Ur Barnens julklapp 1915, mittuppslaget. Det är sommar och ljust ute. I förgrunden till vänster springer en flicka med blont hår. Hon har sin mössa, hatt i ett blått band runt halsen, hatten hänger på ryggen. Hon är klädd i en vit och rödrandig klänning, vitt förkläde brunta strumpor och skor. Efter henne springer en pojke med svart skärmmössa, grå skjorta och grå knäkorta byxor. Han är barbent och barfota. Barn står bakom dem och väntar på sin tur att springa. Längst fram står en oojke med sjömansmössa samt blå skjorta med vit sjömanskrage, blå knäkorta byxor. Han är barbent och barfota. Bakom barnen finns en kulle och bakom kullen längst ner i bild till höger står ett rött hus. En gärdesgård syns till vänster på bilden. Himlen är blå med vita moln.

Fler bilder från samma kategori: 1915