KLM_44063-13_sid8.jpg

Illustration till Tomtevadet. Ur Tomtesagor av Lotta Gahrton, sid 8. Det är vinter mörkt och snö ute. Två tomtar är avbildade i profil. De står mitt emot varandra utomhus och de handhälsar (tar varandra i handen) på varandra. Tomten till höger bär en röd luva, grå jacka, grå knäkorta byxor, beigea strumpor och träskor. Han håller i ett snöre som går till en blå kälke. På kälken till höger ligger julklappar. Tomten till vänster har en röd luva, grön jacka, grå knäkorta byxor, beigea strumpor och träskor. Bredvid honom i snön till vänster står en korg med julklappar. I bakgrunden till vänster syns ett rött hus. Det ryker ur skorstenen. Mellan tomtarna och huset står ett staket. På den mörka himlen lyser vita stjärnor.

Kalmar läns museum 2020